Východočeské muzeum v Pardubicích, Zámek čp. 2, 530 02 Pardubice vcm@vcm.cz
+420 466 799 240

Staňte se hrdinou železného týdne

Nádvoří pardubického zámku, 5.9.2014 - 7.9.2014 10:00 - 18:00

Elektrowin je společnost zabývající se recyklací elektroodpadu. V měsíci září rozjíždí unikátní zábavně-edukativní roadshow „Staňte se hrdinou železného týdne“. Akce bude mít střídavě svá stanoviště před branami 12 muzeí v různých krajích České republiky.
Na nádvoří pardubického zámku se uskuteční v prvním zářijovém víkendu. Pořadatelem akce je společnost Elektrowin, a.s. a Východočeské muzeum v Pardubicích.

Cílem roadshow je především osvěta v recyklaci dosloužilých elektrospotřebičů. Z některých unikátních přístrojů vzniká zároveň mobilní muzejní sbírka Recyklatorium, která je výletem do historie elektrotechniky. Přineste na pardubický zámek od 5. 9. do 7. 9. 2014 mezi 10 až 18 hodinou své vysloužilé elektrospotřebiče (z technických důvodů pouze drobnější elektrozařízení). Budete šetřit životní prostřední a možná se právě Váš přístroj stane součástí technické sbírky Recyklatoria.
Pro všechny návštěvníky je připraven zajímavý program. Interaktivní a vtipnou formou se budou moci seznámit se zásadními milníky „života“ elektrospotřebičů, zkusit si štěstí v tematickém kvízu, za odevzdaný spotřebič získat zvýhodněné vstupné do Východočeského muzea a také si prohlédnout výstavku dnešních spotřebičů a jejich předchůdců.