Východočeské muzeum v Pardubicích, Zámek čp. 2, 530 02 Pardubice vcm@vcm.cz
+420 466 799 240

Dny evropského kulturního dědictví

Pardubický zámek, 14.9.2014 12:00 - 18:00

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, zkr. EHD)
vždy v září pro širokou veřejnost zpřístupňují zajímavé a výjimečné památky, budovy, objekty i prostory, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo celkově nepřístupné. Akce se koná od roku 1991 pod záštitou Rady Evropy a k její myšlence zvýšit povědomí o našem kulturním dědictví se dnes hlásí 50 zemí Evropské kulturní konvence. Město Pardubice se k této významné celoevropské akci připojuje od roku 2002. Na místech zpřístupněných v rámci Dnů evropského dědictví je pro návštěvníky připraven speciální program. Národní téma pro rok 2014 je "Návraty ke kořenům".

Východočeské muzeum v Pardubicích připravilo pro své návštěvníky následující program:
Volný vstup do všech expozic a výstav, včetně krátkodobé výstavy „Bomby nad Pardubicemi“ a výstavy k „Roku barona A. Krause“ umístěné v prostorách za rytířskými sály.
Zpřístupněna bude vyhlídka na zámecké věži a vstup do zámecké kaple
Od 13 a od 15 hod. procházka zaměřená na interiér a exteriér zámku jako pernštejnské rezidence. Zámkem vás provede Helena Slepičková. Sraz před pokladnou Východočeského muzea.
Od 14 a od 16 hod. exkurze po městské památkové rezervaci - exkurze vede PhDr. František Šebek. Sraz zájemců na Pernštýnském náměstí před radnicí.