Východočeské muzeum v Pardubicích, Zámek čp. 2, 530 02 Pardubice vcm@vcm.cz
+420 466 799 240

Multifunkční sál, 27.11.2015 - 31.1.2016

Program Východočeského muzea v Pardubicích na konci roku 2015 obohatí výstava s názvem Patchwork. Tato prastará textilní technika sešívání malých různobarevných kousků látek do geometrických obrazců tak, že spolu tvoří ucelené dílo, okouzlila skupinu lidí z Pardubic a širokého okolí. Centrem jejich setkávání se stal obchod Patchwork Lada. Od roku 2011 pořádají společná šití, pobytové kurzy, šití vánoční dárků, výměnu výrobků i látek a další podobné akce. Vyvrcholením jejich společného zájmu a snažení v letošním roce je uspořádání výstavy v multifunkčním sále pardubického zámku. Východočeské muzeum přidá informace o historii patchworku a s ním spojeného quiltingu, tradiční názvy jednotlivých vzorů, ale i inspirativní náhled do současných možností tvorby s ukázkou návodů a pomůcek. Výstavu doprovodí programy pro veřejnost, mateřské a základní školy.

Tvůrčí dílna nešitého patchworku s valentinskou tématikou
Středa 13. 1. 2016 od 17 hodin, prostor výstavy Patchwork na pardubickém zámku, vstupné 50 Kč
Milé dámy přijďte na tvůrčí dílnu nešitého patchworku, která se uskuteční přímo v prostorách výstavy Patchwork na pardubickém zámku.
V příjemné atmosféře a pod vedením zkušených lektorek Lady Queisnerové a Ivy Fuchsové si vlastnoručně vyrobíte dáreček ke svátku zamilovaných. Srdečně zvou lektorky a Východočeské muzeum v Pardubicích. Kromě dobré nálady nepotřebujete nic.
Přihlásit se můžete na mailové adrese bartova@vcm.cz

Vstupné:
40 Kč plné vstupné
20 Kč snížené vstupné